Particip la Spring SuperBlog 2021

Îmi place, uneori, ca lucrurile să se întâmple cum vreau eu. Din păcate, nu ies așa de fiecare dată. Dar e ok. În asta constă maturizarea noastră emoțională (care nu are legătură cu vârsta, de cele mai multe ori), în acceptarea ideii de a pierde și în a ideii că nu deții controlul asupra tuturor lucrurilor. Fie că dau de o situație incomodă în care nu știu cum să mă port sau fie că sentimentele mi-au fost rănite, spun asta celorlalți. Și o fac direct, fără diplomație. Nu pot să cosmetizez, să fac totul să pară mai puțin negru. Sunt tragică. Ori e albă, ori e neagră. Am încercat alte abordări, dar pe cuvânt că nu vreau să ajung să mă prefac de dragul artei. Asta ar însemna să fiu cine vor alții să fiu. De multe ori am jignit cu sinceritatea mea, deși nu acesta era rezultatul la care mă gândeam.

Acesta cred că este cel mai mare defect al meu: faptul că sunt prea directă. Și totuși, vreau să fac o schimbare în privința asta, vreau să-mi corectez apucăturile și să învăț de la specialiști în comunicare și diplomație sau de la oameni care au succes în domeniul comunicării, al scrierii creative. Deci, trebuie luate niște măsuri de urgență.

Particip la Spring SuperBlog 2021 pentru a-mi îmbunătăți tehnicile de comunicare

Cum există mai multe tipuri de comunicare, pe mine mă interesează cea verbală, adică cea bazată pe cuvântul vorbit sau scris. Primul pas l-am făcut. M-am înscris la un curs de comunicare eficientă care să mă ajute să transmit mesajul corect, într-o formă obiectivă, justă și cu rezultat pozitiv. Și nu este doar despre comunicarea în public. Asta este altceva. Este și despre cea în relațiile cu cei dragi. Al doilea pas este că mă înscriu la Spring SuperBlog 2021, fiind cea de-a 22-a ediție a proiectului. Am mai făcut pasul acesta în trecut, dar se pare că am fost împinsă de motive mult prea egoiste și bineînțeles, am și pierdut. Dar sunt ok cu asta. Acum, pe lângă motivele egoiste și ajustate din trecut, mai am unul nou: să-mi îmbunătățesc tehnicile de comunicare.

Poate te întrebi cum te poate ajuta un concurs de scriere creativă să îți îmbunătățești felul în care comunici. Garantat, te poate ajuta prin multe forme. Mai întâi, Claudia Pătrașcu, unul dintre organizatori, este un ideal pe care oricine vrea să-l atingă într-ale diplomației. Știe cum să împace pe toată lumea, știe să stingă un foc ce pare să se transforme într-un incendiu de proporții și ce-i mai important, știe să asculte. Un om care știe să asculte îți înțelege mai bine frământările. Și asta te poate inspira.

Apoi, brief-urile date în urma cărora se scriu articolele transmit niște mesaje, iar cu cât mesajele sunt mai clare și mai concise, cu atât rezultatul va fi mai satisfăcător, adică oamenii vor ști exact ce să urmărească și ce trebuie să puncteze în scrierile lor. În trecut, au fost câteva brief-uri formulate incert, cu loc de interpretări, iar de acolo au pornit și câteva discuții în contradictoriu. Deci, e foarte important să îți alegi cuvintele potrivite pentru a transmite mesajul dorit.

Ok. Poate te mai întrebi ce anume este SuperBlog. Ei, bine, în mare parte este un concurs adresat numai bloggerilor. Este o competiție de scriere creativă și un maraton al suspansului. Aceasta este a treia oară când mă înscriu. Primele două dăți au fost așa, de testare și pentru a mă lămuri exact care-i treaba. Și am căzut și în capcana de a scrie numai pentru competiție, când, de fapt, scopul blogului meu este altul. Nici acum nu am fost 100% convinsă că merită să mă înscriu pentru a nu mă abate din nou de la drum, dar nah, am zis că nu am nimic de pierdut dacă-mi mai încerc norocul. Riști și câștigi, așa-i? Adică, nu mă înțelegeți greșit. SuperBlog e un concurs la care trebuie musai să participi măcar o dată în viață dacă ești blogger.

De data asta nu mi-am setat așteptări. Fie ce-o fi. O să mă implic acolo unde simt că am ceva de spus și o voi face cu toată ființa mea. Mă voi strădui mai mult, mă voi corecta și voi fi mai îngăduitoare cu mine acolo unde voi eșua. Mă voi baza și pe spontaneitate (să nu spuneți nimănui, dar nu știu ce-mi veni, nu sunt deloc spontană). Inspirație să fie!

Dacă ești blogger și îți dorești să participi la SuperBlog 2021, accesează link-ul de înscriere, citește condițiile de participare și aruncă o privire pe lista de premii. Mult succes!

3 gânduri despre „Particip la Spring SuperBlog 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.