Nu uita să rămâi cu un suflet frumos mereu!

Continui seria de guest post-uri cu Ana Maria Haller, blogger pasionat de carte, călătorii, spiritualitate, ea însăși cu un suflet frumos și deschis.

Acesta a fost răspunsul pe care i l-am dat Anielei la întrebarea: Dacă te-ai întâlni cu tine pe stradă, care sunt cele mai frumoase cuvinte pe care ai vrea să ți le spui?

În nebunia vieții de zi cu zi uităm să ne oprim, să ne „tragem sufletul”. Să ne oprim să vedem frumosul și minunea din jurul nostru. Agitația ne transformă în niște versiuni deformate ale ființei noastre. Suntem mereu pregătiți pentru a da replica, mereu pregătiți de ceartă, pregătiți pentru a riposta. Avem mereu impresia că noi știm ceea ce este bine, că suntem cei mai frumoși, cei mai deștepți, cei mai cei!

Nu uita să rămâi cu un suflet frumos mereu.

Ia o pauză!

Mi-ar plăcea să mă întâlnesc cu mine când aș fi copil, să mă iau în brațe și să-i vorbesc frumos acelui pui de om. Să-i spun să nu-și piardă încrederea orice s-ar întâmpla. Să-i spun că uneori viața este nedreaptă, însă schimbarea cursului nu înseamnă ceva neapărat rău. Că unele rele vin doar pentru a ne face să progresăm. Că nu trebuie să-i răspunzi celuilalt așa cum îți răspunde el. Că o răutate nu trebuie să te afecteze atât de mult încât să renunți la visul tău. Dumnezeu ne trimite mereu numai îngeri. (Conversații cu Dumnezeu – Neale Donald Walsh)

Aș vrea ca acest copil să-și păstreze puritatea sufletului mereu, să fie bucuros de fiecare zi care îi este dată și să fie recunoscător pentru că este sănătos, voios, fericit, și să răspândească și asupra celor din jurul lui fericire. Aș vrea să înțeleagă că atunci când cineva este răutăcios la adresa lui este pentru că el însuși are o problemă cu sine, că se simte hărțuit și neapreciat de părinți, de colegi, de oamenii din jurul lui.

Fii lumina pentru ceilalți

Mi-ar plăcea să fie lumina din viața celorlalți, dar să nu uite de sine. Să nu uite că trebuie să aibă grijă de el însuși, de sănătatea lui și de ceea ce-i place lui mai mult să facă. Să nu dea tot de la el pentru că există șansa să nu mai rămână cu nimic. Să lase loc în inima lui pentru toată lumea, dar să păstreze doar acele lucruri valoroase în sufletul lui.

Să-și iubească părinții, sora și bunicii, însă să-și dea voie să mai și greșească uneori. Să fii copilul perfect poate fi obositor pentru orice. Să nu se judece prea dur pentru deciziile pe care le ia, pentru că acelea sunt cele mai bune soluții la momentul respectiv. E normal să greșești, oricine este pasibil de greșeală. Oamenii perfectibili sunt cei mai nefericiți. De ce? Pentru că atunci când tinzi spre perfecțiune ești dur cu tine, te obosești și te judeci dur pentru nereușite.

Ești unic

Să nu uite că nu este ca X sau că Y, și că Dumnezeu l-a făcut unic și l-a trimis cu un scop pe acest pământ. Să-și caute menirea în ceea ce-i place și face cu drag. Să fie bun și să arate compasiune și nu milă. Compasiunea vine din înțelegere și din sentimentele tale nobile. Mila vine din frică și din aroganță.

Scopul nu este să fii mai bun decât ceilalți, scopul tău este să fii mai bun decât ai fost ieri.

Să nu-ți fie frică sau să-ți fie doar atât cât să nu-ți pui viața în pericol. Dumnezeu este mereu cu tine și în tine. Dă-ți timp să te rogi, să meditezi și să-i simți prezența cu fiecare adiere de vânt, cu fiecare rază de soare, cu fiecare frunză căzută. El este acolo și te veghează.

Nu încerca să-ți faci dreptate singur!

Nu încerca să-ți faci dreptate singur! Chiar dacă ți s-a făcut o nedreptate, încearcă mijloace prin care să nu-i răspunzi adversarului tău cu aceeași monedă. Karma este cea care îi va da înapoi ceea ce ți-a făcut ție cândva. Cum te tratează oamenii este karma lor, cum îi tratezi tu pe ei este karma ta. Ți se va da cu măsura cu care tu ai măsurat. Oprește-te dacă consideri că faci ceva rău! Ai această abilitate de a-ți da seama când ceva este rău. Sufletul tău, din experiențele anterioare, o știe.

„Când îți este frică, roagă-te. Când simți că îți pierzi credința, roagă-te. Când obosești și nu mai vrei să înaintezi, roagă-te. Când iubești, când ți-e dor, când te doare… roagă-te. Dumnezeu e singurul care ascultă ce inima spune și tot El îi poate șterge lacrimile.”

Ioana Sirghei

Nu toți oamenii vor să fie salvați. Nu este doar jobul tău de a schimba lumea sau mentalități. Pe unii îi poți ajuta doar dându-le dragostea ta, mai mult decât atât nu poți face. Nu te pierde pe tine ajutându-i pe ei. Scopul tău pe acest pământ nu este doar ajutorul unei persoane, ci a tuturor care-și doresc acest lucru. Fii iubire și dăruiește iubire!

„Durerea durează în corp 30 de secunde, restul timpului sunt gândurile noastre care îmbracă durerea în haine groase și o fac să transpire în noi, paralizându-ne sau congelându-ne. Cine sau ce ne dezgheață?”

Hrisostom Filipescu

Trecut versus viitor

Trecutul este în capul tău, însă viitorul este în mâinile tale! Nu te opri din drumul tău dacă ai făcut ceva greșit. Lasă-l să treacă și gândește pozitiv. Ceea ce ți s-a întâmplat în trecut nu te definește pentru ceea ce ești în prezent. Nu trebuie să dai explicații nimănui! Ceea ce s-a întâmplat este doar între tine și Dumnezeu, și doar El are dreptul să te judece dacă va dori acest lucru.

Nu uita să rămâi cu un suflet frumos mereu.

Un mesaj către mine, către copilul din mine, către adultul din mine. Dacă tot ceea ce am scris mai sus a trezit și ceva în tine, te invit pe blogul meu de carte dusacucartea.ro și pe ladyinblack.ro pentru a descoperi multe cărți interesante și subiecte deosebite.

Mulțumesc, Aniela pentru găzduire!

Așa că îți adresez și ție, cititorule, această întrebare preluată de la Cristi Grosaru. Dacă te-ai întâlni cu tine pe stradă, care sunt cele mai frumoase cuvinte pe care ai vrea să ți le spui?

4 gânduri despre „Nu uita să rămâi cu un suflet frumos mereu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.