La final de luna mai

Știți acele momente când ești bine, tu cu tine, când ești ocupat cu viața reală (a se citi, nu ai timp de pierdut pe rețelele sociale), când te împarți între casă și muncă, între familie și prieteni și îți este atât de bine în această rutină plăcută și relaxantă, de nici nu vrei să schimbi nimic?

Da, sigur știți despre ce vorbesc. Cam asta mi se întâmplă încă de la începutul pandemiei. Și VREAU să recunosc, chiar aveam nevoie de asta. Aveam nevoie și mai mult de fiul meu, de o conectare profundă. Cred că la starea asta de mulțumire au contribuit și activitățile pe care am ales să le fac.

În martie și aprilie mi-am antrenat creativitatea pentru concursul de blogging, ediția Spring SuperBlog 2020. Am scris la toate probele și sunt mândră de mine, mai ales că a fost perioada în care se discuta numai despre Coronavirus. Pentru mine a fost ca o gură proaspătă de aer de munte. A fost revigorant să îmi păstrez mintea antrenată într-o competiție.

Descopăr oamenii din jurul meu, oameni cu care părea că nu am nimic în comun, când, de fapt, nu numai că avem multe lucruri în comun, dar avem și pasiuni care ne apropie și mai mult. Și asta îmi întărește și mai mult convingerea de a nu judeca un om după aparențe.

Descopăr orașul în care locuim. Deși ne-am mutat aici de peste 18 luni și deși este un oraș relativ mic, se pare că sunt multe locușoare de care nu știam înainte. De exemplu, am dat peste o mică fermă care se poate vizita (bucuria celor mici).

Citesc clasicii literaturii române și nu numai. Când? Păi timpul dedicat facebook-ului îl dedic cititului și atât. Simplu, nu? Citesc cât pot, ce-i drept. O surpriză frumoasă mi-a oferit-o Cella Serghi cu al ei roman autobiografic, Pe firul de păianjen al memoriei.

Mă bucur de viață, sunt mai recunoscătoare. Sună a clișeu, dar simt că tot ce e în jurul meu îmi aparține, adică natura, cerul, marea. Accept să le împart și cu restul lumii și promit să fiu în preajma lor până spre 100 de ani.

Și că tot a venit vara, vă urez să vă bucurați de ea, să vă petreceți timpul cum și cu cine doriți în locul în care vă îndeamnă inima.

Foto: arhiva personală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.