Cea mai bună zi obișnuită a ta

Mulți oameni, printre care și eu, iau fiecare zi ca pe un dat normal, fără planuri, fără visuri, fără un target anume. Se trezesc dimineața, unii poate insuficient de odihniți, își încep ziua dintr-o stare vibrațională joasă, cu energie puțină și fără vlagă. De obicei, nu ne dăm timp să ne ascultăm gândurile (bine, nu chiar toate gândurile care ne trec prin minte sunt bune). La sfârșitul fiecărei zile știm cum ne-a mers, cum ne-am simțit, cum am fi vrut să fi fost o anumită situație, cât timp am petrecut cu cei dragi, ce nu a funcționat bine, etc.

Cum ar fi dacă ți-ai imagina (exercițiu propus de Paul Martinelli) cea mai bună zi obișnuită a ta? Nu trebuie să se întâmple ceva neobișnuit sau care să te scoată din rutina ta zilnică, ci o zi ca oricare alta alături de familia, prietenii sau colegii tăi. Hai să ne-o imaginăm împreună.

Când te-ai trezi dimineața, la ce oră ar fi și lângă cine? Cine ți-ar pregăti cafeaua? Tu sau altcineva? Ce gust ar avea? Mie mi-ar plăcea să stau la fereastra sufrageriei mele și să sorb din ea, de preferat să fie caldă, și să mai citesc câteva pagini sau să mai răsfoiesc internetul. Ok. Să mergem mai departe.

Ce haine ți-ai alege pentru acea zi? Dar pentru copii? Ce parfum ai alege? Ce ai vrea să mănânci la micul dejun? Cu cine vei ieși pe ușă? Eu prefer fructele dimineața, sunt alimente ușoare, dulci și pline de vitamine.

Continuă punându-ți tot felul de întrebări, dacă îți este la îndemână și îți place, poți răspunde prin a nota pe hârtie, o poți face sub formă de poveste. Acum, poate te întrebi la ce îți poate folosi un astfel de exercițiu de imaginație. Ei bine, uite 3 motive pentru care să începi vizualizându-te în cea mai bună zi obișnuită a ta:

1. Vei afla lucruri interesante despre tine, unele pe care le știai deja sau le bănuiai, altele de care nici nu aveai habar, dar stăteau ascunse acolo în subconștientul tău. Ce îți place, spre ce merge energia și focusul tău, ce ar trebui să ajustezi ar fi câteva dintre punctele pe care le-ai atinge. În cazul meu, de multe ori mă surprindeam gândindu-mă la vorbele anumitei persoane și asta îmi consuma din energie.

2. Îți setezi obiectivele chiar dacă nu asta urmăreai și nu te lași la voia întâmplării, în genul fie ce-o fi. Ia-o ca pe un ghid. Și încă ceva. Imaginându-ți ziua îți vin și idei în legătură cu o anumită situație căreia nu-i găseai rezolvare.

3. Imaginația este o componentă a creativității. Nu are limite, orice este posibil, orice poate deveni fantastic, cât și real. Aici nu fac referire la a-ți imagina o lume paralelă în care să evadezi de realitatea care nu te satisface, asta-i cu totul altceva, ci la imaginație ca la o fântână de energie, planuri, idei.

Datorită imaginației omenirea a evoluat. Totul a existat mai întâi în imaginația cuiva, apoi a luat contur și în formă fizică. Deci, produsul final al imaginației este un proiect, o imagine nouă, o idee. Inventatori, artiști, scriitori, etc., toți s-au folosit de imaginație ca de un instrument foarte important. E la îndemâna tuturor.

În încheiere, pe lângă acest exercițiu care, dacă ți s-a părut util, îl poți share-ui și altor persoane, te las să reflectezi asupra acestui citat de-al lui Einstein:

„Imaginația este mai importantă decât cunoștințele.”

Sursa foto: pexels.com

Sursă informații aici.