Trăiește

landscape nature africa boy
Fotografie de Julian Jagtenberg pe Pexels.com

 

Mai știi episodul acela din GoT când Shae îl întreabă pe Tyrion, neștiind dacă se va întoarce viu din război, cum ar vrea să-și petreacă ultima seară din viața sa? Te-ai gândit vreodată la momentul când nu vei mai fi? Cu siguranță că da. Ce se va întâmpla atunci cu lumea, care va fi cursul lucrurilor? Dar ce faci în momentul în care afli că ești pe moarte și tu nu ți-ai trăit viața la intensitate maximă, cum este în cazul celor care suferă de o boală incurabilă?

Probabil doar membri familiei și câțiva prieteni îți vor păstra amintirea vie, restul lumii nu va ști că ai trăit și ai murit. Dar contează cum trăiești, ce moștenire lași în urmă (nu mă refer la bani), ce însemnătate și ecou ai avut în viețile oamenilor. Ai reușit să faci fapte bune fără să aștepți nimic în schimb? Ai reușit să schimbi mentalități, să construiești o lume mai bună în jurul tău? Ai dat tot ce-i mai bun din tine în toate rolurile pe care le-ai avut de-a lungul vieții sau ți-a păsat, mai mult, să-ți meargă ție bine? Ei bine, eu mult timp am fost ignorantă. Nu mi-a păsat de cei din jur atâta timp cât eu o duceam bine. Dar asta nu mă făcea fericită. Mi-am dat seama că viața e mult mai mult decât atât, că îmi pot alege eu drumurile și că pot schimba lumea începând cu mine. Da, cu mine. Și m-am hotărât să trăiesc și să simt altfel, ca la sfârșitul vieții mele să răspund cu DA la întrebările de mai sus. Iată și câteva sugestii pentru a avea însemnătate:

1. Fii recunoscător pentru oamenii din viața ta și arată-le asta.

2. Petrece mult timp alături de cei dragi. Alege-i pe ei în locul altor lucruri. Construiți amintiri frumoase.

3. Nu te mai compara cu alții, ci doar cu tine. Ești mai bun ca tine, cel de acum un an?

4. Ia fiecare zi ca pe o nouă șansă de a face lucrurile diferit, de a o lua de la capăt.

5. Fă acum ceea ce amâni de mult timp.

Sigur te gândești că ți-a mai rămas mult timp de trăit, dar asta nu ai cum să o știi și este un fapt pe care nu-l putem controla. Așa că nu mai aștepta momentul potrivit să trăiești intens. Poate el nu va veni niciodată. Începe chiar acum!

 

5 gânduri despre „Trăiește

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.