Curajul, antidot împotriva lașității

accomplishment action adult adventure
Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Aseară, întâmplător, m-am gândit la Andreea Marin. Nu am vedete favorite, deci nu poate fi vorba despre asta. Nu o să punctez realizările sau eșecurile ei, nu despre așa ceva vreau să scriu. Mi-a venit în minte doar curajul de care a dat și încă dă dovadă. Faptul că a știut să renunțe la o relație când a descoperit că nu se regăsește acolo, e dovadă de curaj. Câți nu rămânem pe viață în relații monotone, relații care nu ne dau aripi și nu ne susțin spre creștere? Câți dintre noi nu așteptăm o mică schimbare, una care să vină de la sine, deși, în adâncul sufletului știm că nu va veni niciodată dacă stăm cu mâinile încrucișate fără să facem nimic? Să fii curajos nu înseamnă doar să urci Everestul, să sari cu parașuta sau să faci bungee jumping. Nu. Să fii curajos înseamnă să îți asumi fiecare clipă a vieții tale, să ți-o construiești fără să te lași purtat de val, să știi că tot ce ai ajuns este un rezultat al creației tale, nu un rezultat al împrejurărilor. Să fii curajos înseamnă să trăiești intens și intenționat fiecare zi, să treci peste toate obstacolele fără să te lași doborât. Pentru că viața e, de fapt, o luptă cu tine, cu gândurile tale, cu limitările tale. Pot spune că am devenit curajoasă de foarte puțin timp și mă îndrept spre 35 de ani. Am conștientizat că doar în mine găsesc curajul să fiu eu însămi, nu în condițiile externe, în interiorul ființei mele este puterea, că doar eu sunt răspunzătoare pentru toate împlinirile, eșecurile și suferințele, că nimeni nu-i vinovat pentru ce mi se întâmplă. Găsim multe exemple de curaj în oamenii din jurul nostru, dar, din păcate, unii abandonează curajul în detrimentul comodității, crezând că nu își pot schimba cursul vieții, că povestea lor de viață este scrisă deja.

”Curajul este cea mai importantă virtute dintre toate, fiindcă fără curaj nu poți practica nicio altă virtute în mod consecvent.” (Maya Angelou)

Gândește-te la acest citat. Ce impact are asupra ta? Ești o persoană curajoasă? Ai curajul de a-ți construi propria poveste de viață?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.