Cum este la Efteling?

DSC_5545-01

Foto: Aniela Ciugureanu

 

Fabulos și ireal. Distracție maximă și fantezie. De 1 iunie am plecat spre Efteling, locație spre care se ajunge destul de ușor din Vlissingen. Vă spun pe scurt, merită atenția, timpul și banii voștri.

Nu știam că există un parc de distracții în Olanda până când nu am citit într-o carte a Prințesei Urbane. Am căutat mai multe detalii pe google și așa am aflat despre Efteling. Este cel mai mare parc de distracții din Olanda, înconjurat de natură. Noi am ajuns până în Tilburg cu trenul, iar din gară am luat autobuzul 301 (se mai poate lua și 300) care ne-a dus până la Efteling. De cum intri pe alee, ești întâmpinat de muzica de basm care se aude în boxele amplasate pe stâlpi.

 

DSC_5415-01

Foto: Aniela Ciugureanu 

 

La intrare, găsești standuri cu harta parcului în limbile neerlandeză, germană, franceză și engleză. E important să îți stabilești traseul de la bun început, altfel pierzi timp pe care îl poți folosi în alt scop. Am hotărât să vizităm partea stângă a zonei și atât, datorită timpului limitat. Muzica, reproducerea caselor și a personajelor magice din povești creau o atmosferă autentică de basm. Ne-am plimbat prin Fairytale Forest, unde ne-am întâlnit cu Albă-ca-Zăpada, Cenușăreasa, Hänsel și Gretel (aici mirosea a prăjituri), Rapunzel și mulți alți cunoscuți ai poveștilor nemuritoare. Am făcut o călătorie cu trenulețul cu aburi care ne-a purtat prin alte locuri de vis (să nu ratați plimbarea cu barca) și am intrat în Palace of Fantasy, palat în care fantasticul întrece orice limită a imaginației. De mâncat, am luat prânzul pe terasa unui restaurant (nu am reținut numele) în fața căruia a cântat o orchestră câteva melodii de-ale formației Abba.

Au mai rămas multe de bifat, data viitoare intenționăm să ne cazăm măcar o noapte într-un hotel aflat sub tutela Efteling pentru a ne bucura în voie de toate aceste fabuloșenii. Dar, atât mai adaug, cuvintele sunt de prisos, sper să ajungeți acolo cât mai curând.

Pe tine ce te-a impresionat în parcul de distracții?

P.S.: Tocmai am primit o declarație de iubire din partea băiețelului meu care sună așa: „Te iubesc cât Efteling de lung!” 😊

 

DSC_5503-01

DSC_5524-01

Foto: Aniela Ciugureanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.