Plimbări pe malul mării

beach-clouds-daytime-994605

 

Într-o seară, o plimbare pe malul mării mi-a adus la cunoștință o idee pe care am și pus-o în practică, aceea de a deveni fotograf profesionist. Probabil veți crede că mi-am pierdut mințile, dar nu-mi pasă. 🙂 Fac ce-mi place și acest lucru mă face zi de zi mai fericită și mai confortabilă cu mine însămi. Descopăr lucruri în mine pe care le ignoram sau nu le dădeam nicio șansă să se dezvolte. Îmi accept greșelile și caut să îmbunătățesc lucrurile. În continuare, veți citi care-i perspectiva mea din care privesc marea.

De ce ador plimbările la malul mării? Le iubesc deoarece marea îmi arată, de fiecare dată, că abundența există, că este acolo pentru orice om care dorește să o vadă, să-i îmbrățișeze măreția. Prima dată când am văzut marea a fost pe la vreo 23-24 de ani (știu, destul de târziu). Când am zărit-o, o senzație de imensitate m-a cuprins și m-a făcut să îmi doresc să am șansa de a trăi cât mai aproape de acel albastru infinit. Acum am ocazia să o văd zi de zi. Ce poate fi mai minunat!?

Plimbările la malul mării mă îndeamnă să inspir aerul răsăritului, să expir aerul apusului și să aștept o nouă zi cu entuziasm. Ce poate fi mai împlinitor decât faptul că trăiești!? Fiecare pas pe nisip mă poartă spre a-mi găsi echilibrul, nu doar cel fizic, ci și cel interior. Granulele mici îmi gâdilă degetele și mă îmbie să mă afund în pământul cu miros de sare sau pește. Ce poate fi mai relaxant!? Aerul proaspăt și rece al mării este benefic nu numai pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mentală. Când caut inspirație, știu unde o găsesc. Din infinitatea mării ies la suprafață, plutind, mii de idei, ești liber să le iei cu tine acasă, să le contemplezi sau chiar să le pui în practică.

Dacă marea ar avea gură și ar vorbi și ți-ar spune: ”Nu te teme, nu vreau să-ți fac rău, doar gândește-te la mine ca la un prieten cu care ai vorbi. Ce mi-ai împărtăși? Care sunt neîmplinirile tale?”, ce i-ai răspunde? Fă acest exercițiu și imaginează-ți marea ori de câte ori vrei să-ți găsești pacea interioară. Tu cum privești marea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.