De la dorință la fapte

balance-cobblestone-conceptual-279470
Gândurile sunt lucruri.” Napoleon Hill

 

Oare când a încolțit dorința de a trăi în afara României? Să fi fost acum 8-9 ani când am văzut multe alte țări prin prisma jobului de pe vasul de croazieră, să fi fost când am devenit mamă sau când m-am mutat din Sibiu în Galați? Nu știu exact momentul, dar știu cu certitudine că mi-am hrănit dorința până a devenit una arzătoare.

Am încetat cu mult timp în urmă să-mi văd viitorul în România. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce sunt, am învățat, am trăit acolo, pentru toți oamenii minunați pe care i-am cunoscut și pentru toate ținuturile de basm și sunt în același timp indignată pentru toate nedreptățile și neajunsurile. Desigur, am prieteni care nu se văd trăind în altă țară sau în alt oraș și e în regulă atâta timp cât sunt în locul în care se simt acasă, unde tânjește sufletul lor să fie. Nu o să mai intru în alte detalii cu privire la traiul din țară și motivele pentru care mulți români aleg să plece, cu siguranță le știți.

La sfârșitul anului 2018 ne-am mutat în Olanda. Totul a început prin luna august, când soțul meu a fost selectat pentru un interviu cu o ofertă de job în Olanda. Au urmat încă două interviuri, iar la sfârșitul lunii septembrie i s-a comunicat că postul este al lui, începând din noiembrie. Au urmat câteva săptămâni care ne-au pus în mișcare cu traducerea unor documente, vânzarea câtorva obiecte de uz casnic, lucruri sortate în cutii, etc. Ușor inconfortabil pentru niște persoane ca noi care trăiau de mult timp, dar nu bine, în zona de confort. Când ieși din zona de confort, ieși pășind nu simulând. Și uită-ne și trăindu-ne visul. Apartamentul în care locuim acum l-am găsit ușor pe site-urile de imobiliare, de mare ajutor fiind agenția care l-a recrutat prin faptul că a intermediat discuția dintre noi și proprietar. E spațios (cam 90mp) și este asemănător cu cel din imaginația mea. Începe să îți imaginezi cum vrei să arate viața ta, nu ai nimic de pierdut. Ce simți și ce te oprește să faci pasul? Chiar mi-ar plăcea să scrii într-un comentariu. Dacă eu am putut să-mi transform unul dintre visuri în realitate, cred că poți și tu. Alții au crezut în mine, eu cred în tine. Nu iți irosi viața făcând mereu ceva care nu te apropie de visul tău.

Despre viața și nivelul de trai in Olanda, o să scriu data viitoare.

Universului îi place viteza, minții tale îi place hotărârea.” Paul Martinelli 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.